Den finurliga naturen

I sommar ger vi den biologiska mångfalden en skjuts framåt, vi lagar och äter gott utomhus, lyfter hantverket och njuter av det handgjorda. Välkomna till en ny säsong på Fredriksdal museer och trädgårdar.

I år är tanken att allt ska bli precis som vanligt här på Fredriksdal museer och trädgårdar, fast ännu mer och ännu bättre. Vi kan redan nu utlova ett omfattande program som innehåller både publikfavoriter och flera nyheter i såväl kalendern som i våra rabatter. Programmet fylls på kontinuerligt.

Vilt är vackert

Upptäck nya sätt att göra trädgården skön med växter som är lite skirare och älskligare än vad vi är vana vid i rabatterna. Men framför allt är de värdväxter för tusentals fjärilar, småkryp och fåglar som anpassats att leva av och med dem sedan tidernas begynnelse. Nu tänker vi om i trädgården och ger den biologiska mångfalden en skjuts i sommarens utställning Varannan vild.

Bli med utomhuskök

Från det växande gröna till matbordet. I sommar blir det premiär för vårt nya utomhuskök på herrgårdsplanen. Här kommer vi att laga mat i ved- och koleldade utekök tillsammans med speciellt inbjudna gästkockar hela sommaren samt hålla kurser och dela med oss av såväl läcker mat som skaparanda. Råvarorna hämtar vi förstås från vår egen köks- och fruktträdgård, den vilda ätliga floran samt från lokala odlare.

Hämta också inspiration från utställningspaviljongerna framför herrgården där flera utomhuskockar porträtteras och delar med sig av sina bäst tips.

Det perfekta huset

Byggnadsvård – ett levande hantverk. Nutidens och framtidens hus behöver byggas med kunskap, tradition och miljömedvetenhet. I sommar kommer det att kittas och målas, lerklinas och snickras på Fredriksdal. Upptäck miljövänliga material och ladda med inspiration från äldre byggtekniker i The Perfect House. Här kommer vi att bygga en paviljong av timmer, hampakalk, rosa kalkputs och toppa med ett vasstak.

H22 City Expo 30 maj-3 juli

Under H22 City Expo får helsingborgare och tillresta uppleva de senaste innovationerna och de smartaste idéerna. Eventet kommer att synas och höras över hela Helsingborg. För den kulturintresserade kommer det att hända mycket och Fredriksdal museer och trädgårdar är en del av H22 City Expo. Fri entré till Fredriksdal museer och trädgårdar under perioden. Programmet hittar du här!

Aktuellt på Fredriksdal museer och trädgårdar

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?